Laporan Lawatan Latihan Industri (KEDAH)

Lawatan latihan Industri (LI) bagi pelajar Fakulti Biokejuruteraan dan Teknologi (FBKT) telah dijalankan pada 8-9 April 2019 bagi beberapa tempat di sekitar utara negeri Kedah. Lawatan dijalankan adala untuk memantau pelajar  dari program Teknologi Bioindustri (SBT) dan Teknologi Perhutanan (SEH) yang sedang menjalani LI. Lawatan dimulakan dengan Syarikat Nilam Makmur Sdn Bhd, Bukit Kayu Hitam, KFC Alor Setar Mall, Alor Setar, SM Biomed Sdn Bhd, Sungai Petani dan SM Pharmaceutical Sdn Bhd, Sungai Petani. Semua penyelia memberi maklumbalas yang positif bagi keempat-empat industri melibatkan pelajar yang terlibat. Ada beberapa pelajar sudah ditawarkan pekerjaan sebaik sahaja tamat pengajian. Pihak industri sentiasa terbuka sekiranya pihak UMK dapat menjalinkan hubungan yang lebih erat pada masa akan datang bagi pembangunan industri.

pic1ar

Nurul Hidayah Binti Abdul Mutalib  menjalankan LI di Nilam Makmur Sdn Bhd, Bukit Kayu Hitam

pic2ar

Mohamad Ajwadil Hadi menjalankan LI di KFC Alor Setar Mall

pic3ar

Nur Syazwani Bt. Abd Hamid menjalankan LI di SM Biomed Sdn Bhd, Sungai Petani.

pic4ar

Hazirah binti md ariff menjalankan LI di SM Pharmaceutical Sdn Bhd, Sungai Petani