Perjanjian Kerjasama (MoA) Antarabangsa UMK dengan Universiti of Seoul

Majlis tandatangan perjanjian kerjasama (MoA) telah disempurnakan oleh YBhg Naib Canselor UMK Prof TS. Dr. Noor Azizi Ismail dan Professor Hyunook Kim daripada University Seoul. MoA (Rakan Padanan) ini membabitkan kos bersama yang berjumlah RM 68,000.00. Prof. Hyunook Kim merupakan penyelidik bersama Prof Madya Dr Wan Faizal Wan Ishak dan pasukan penyelidik FBKT berkolaborasi menjayakan projek penyelidikan bertajuk ' Collanorative Research (Malaysia - Korea) On Water Quality Analysis In Jeli Distric, Kelantan, Malaysia. Melalui pertemuan ini juga telah membincangkan beberapa potensi jalinan kerjasama antarabangsa bagi permindahan teknologi dan kepakaran serta amalan terbaik dalam pembudayaan penyelidikan antara akademia dan industri. Turut hadir bersama di dalam majlis ini ialah Pengarah Kanan RMIC, Pengarah Kanan UMKEI, Timbalan Pengarah Pusat Strategik dan Timbalan Pendaftar Pusat Jaringan Industri Universiti. Terdahulu kerjasama antara University of Seoul ini telah terjalin melalui MoU yang telah ditandatangani sejak daripada tahun 2018 dan 2 orang pelajar pra siswazah FBKT UMK telah di hantar ke UoS dlm program mobility pelajar, 2 orang lagi pelajar PhD dijangka akan dihantar pada tahun ini. Majlis ini telah berlangsung pada 26 Jun 2019 di Hotel Pullman Kuala Lumpur.

MoA 1

MoA 2